Menu
0543-534822
  • Budgetprijzen gegarandeerd

  • Grootste voorraad van Nederland

  • Tot 5 jaar all-in garantie

  • Duurzame LED oplossingen

Energiezuinig, duurzaam en goed voor het milieu. Dat zijn enkele redenen waarom er vandaag de dag steeds vaker voor LED verlichting wordt gekozen. De technologie omtrent LED verlichting ontwikkelt zich razendsnel, waardoor er voortdurend LED lichtbronnen en LED armaturen op de markt verschijnen die nóg langer meegaan. Sommige LED verlichting blijft tot wel 30 jaar branden! Maar wat zijn nou eigenlijk de voordelen van LED? En waar let je op bij het zoeken naar een geschikte LED lamp? Via deze pagina voorzien wij je graag van alle benodigde informatie over LED.


Welke soorten fittingen bestaan er?

Wist je dat er meer dan honderd verschillende soorten fittingen bestaan? Daarvan komen een er aantal wat vaker voor, zoals de welbekende E27 en E14 schroeffitting of de GU10 (Bi-Pin) fitting. Graag vertellen we je meer over het gebruik van negen van onze meest gangbare fittingen. Zo weet je zeker dat je via Budgetlight altijd de juiste lichtbron kiest voor jouw armatuur!

Wat betekent Lumen naar Watt?

Lumen kunnen we het best omschrijven als de eenheid van de lichtstroom, die de totale lichthoeveelheid aangeeft die de lichtbron uitstraalt. Hoeveel energie een lichtbron verbruikt wordt uitgedrukt in Watt. Omdat het wattage bij het aantal lumen vandaag de dag steeds lager is, worden lampen steeds energiezuiniger. Ben je van plan om je een oude gloeilamp, halogeenlamp of spaarlamp te vervangen voor een LED lamp, dan dien je de hoeveelheid lumen te vergelijken. Hoe dat precies werkt legt Budgetlight graag aan je uit.

Hoe kies ik de juiste kleurtemperatuur?

Bij het kopen van de juiste lichtbron is het onder andere van belang om een passende kleurtemperatuur te kiezen. Dit wordt aangegeven in Kelvin. Met de kleurtemperatuur bedoelen we de kleur van het licht dat uit een lichtbron komt. Daarbij geldt de regel: hoe lager het aantal Kelvin, hoe warmer de kleur van het licht is. Er bestaan diverse soorten kleurtemperaturen, die elk voor bepaalde ruimtes geschikt zijn.

Hoe kies ik de juiste stralingshoek?

Een stralingshoek, ook wel gradenbundel genoemd, geeft de hoek aan van de lichtbundel die uit een lichtbron of armatuur komt. Deze lichtbundel creëert de oppervlakte waar het licht van een lichtbron naartoe schijnt. Budgetlight beschikt over een ruim assortiment aan lichtbronnen en armaturen met een stralingshoek/gradenbundel. Een goede keuze maken is dus belangrijk. 

Wat betekent de CRI / kleurweergave index?

Met de CRI van een lichtbron bedoelen we de Color Rendering Index, ook wel kleurweergave index genoemd. Daarmee wordt omschreven hoe 'kleurecht' een lichtbron alle kleuren laat zien. En dat is in sommige situaties van cruciaal belang. In een drukkerij bijvoorbeeld, of in een kledingwinkel. Het is dus ook belangrijk om een lichtbron te kopen met de juiste CRI. Maar hoe werkt dat precies?

Wat zijn de voordelen van LED verlichting?

LED verlichting heeft de toekomst. Het is energiezuinig, duurzaam en goed voor het milieu. Om die redenen stappen tegenwoordig steeds meer particulieren en bedrijven over op LED. Budgetlight draagt daar graag een steentje aan bij. Samen met al onze klanten zetten we ons dagelijks in voor een schonere en betere wereld. Graag vertellen we je meer over de belangrijkste voordelen van LED verlichting.

Hoe kan ik LED verlichting dimmen?

Om LED verlichting te kunnen dimmen heb je een dimmer nodig. Maar, niet alle type dimmers zijn geschikt voor het dimmen van LED verlichting. Hoe zit dat dan precies? En waar moet ik op letten bij het kopen en gebruiken van dimbare LED verlichting? Je leest er alles over door op onderstaande button te klikken.