Menu
0543-534822
 • Budgetprijzen gegarandeerd

 • Grootste voorraad van Nederland

 • Tot 5 jaar all-in garantie

 • Duurzame LED oplossingen

 Hoe kies ik de juiste Budgetlight LED batten?

Bij het kiezen van de juiste Budgetlight LED battens is het goed om rekening te houden met de waterdichtheid en stofdichtheid van het product. Dit is aangegeven middels de IP-waarde. Daarnaast is het goed om te kijken naar de levensduur van de LED montagebalken. Hierdoor weet je zeker dat je de komende jaren weinig omkijken hebt naar je verlichting. Wil jij meer informatie over het kiezen van het juiste Budgetlight LED paneel? Lees hieronder dan snel verder.

Wat is een Budgetlight LED batten?

Voor wie conventionele TL armaturen en buizen wil vervangen zijn LED battens een goede optie. Battens, in het Nederlands ook wel montagebalken genoemd zijn verkrijgbaar in allerlei vormen en afmetingen. Ook kunnen ze op diverse manieren worden toegepast.

De montagebalken van Budgetlight zijn LED geïntegreerd en zijn erg populair vanwege jet onderhoudsvriendelijke karakter en de lange levensduur. Deze robuuste en stevige verlichting is veel te vinden in ruimtes met een grote oppervlakte zoals parkeergarages, magazijnen en stallen. Hier worden ze bloot gesteld aan buitengewone omstandigheden, en dat is precies waarvoor ze ontworpen zijn.

LED montagebalken

Wat zijn de voordelen van LED battens?

Klassieke TL buizen genereren warmte en zijn gemaakt van glas waardoor deze gevaar op kunnen leveren voor mens en dier. Daarnaast zijn conventionele TL buizen zeer inefficiënt en verbruiken ze veel energie. Door over te stappen naar LED battens kunnen energiebesparingen tot wel 80% gerealiseerd worden. Tijd om de voordelen op een rijtje te zetten:

 • Geen flikkering bij het opstarten
 • Hoge lichtopbrengst
 • Geen warmteuitstoot
 • Lange levensduur tot wel 70.000 uur
 • Tot wel 80% energie besparen


Waterdichte en stofdichte LED battens

Om LED battens te gebruiken in alle omstandigheden is er bij het merk Budgetlight veel aandacht uitgegaan naar de veiligheid. De waterdichtheid en stofdichtheid van LED verlichting is aangegeven middels de IP waarde. Budgetlight LED battens zijn volledig stofdicht en volledig waterdicht. Let op: dit betekend echter niet dat je deze armaturen onderwater kunt installeren.

Naast waterdichtheid is er ook gekeken naar de weerbaarheid bij impact. Omdat de LED battens vaak worden geïnstalleerd op openbare plekken dienen deze goed beschermd te worden. Een ongeluk zit in een klein hoekje en vandalisme ligt helaas vaak op de loer. De weerbaarheid bij impact is aangegeven middels de IK waarde. De Budgetlight Poseidon Pro LED battens hebben bijvoorbeeld een IK waarde -ook wel bekend als de mate van slagvastheid - van 8 op een schaal van 1 tot 10. Je bent dus verzekerd van een armatuur dat tegen een stootje kan.

Hoeveel kan ik besparen met Budgetlight LED battens?

De meeste Budgetlight LED battens beschikken over een A++ energielabel. Montagebalken met dit label bieden energiebesparingen tot liefst 77% vergeleken met conventionele TL armaturen. Een lange levensduur en garantie zijn ook zeer gewenst bij het realiseren van besparingen. De LED Battens gaan in enkele gevallen tot wel 70.000 uur mee en hebben een all-in garantie van 5 jaar. Regelmatig vervangen is dus verleden tijd en hiermee bespaar je veel geld.


   Bekijk Budgetlight LED batten producten:

Budgetlight LED Batten Waterproof


Budgetlight LED TL Armatuur Pro

Budgetlight LED Batten Waterdicht Standaard


Budgetlight LED Batten Waterdicht Standaard

Budgetlight LED Batten Poseidon


Budgetlight LED batten Poseidon


 • 5 jaar all-in garantie
 • Levensduur 70.000 uur
 • 4000K - 6500K
 • IP66: Volledig stof- waterdicht