Menu
0543-534822
  • Budgetprijzen gegarandeerd

  • Gratis verzending vanaf €123,- (excl. btw)€150,- (incl. btw)

  • Tot 5 jaar all-in garantie

  • Duurzame LED oplossingen

 Hoe kies ik de juiste Noxion LED Downlight?

Bij het kiezen van de juiste LED downlights kan er het beste rekening gehouden worden met twee zaken. Ten eerste is de levensduur van de LED lamp erg belangrijk. Kijk daarom goed hoe lang een LED downlight mee gaat. Ten tweede is het aan te raden om te kijken naar de dimbaarheid van een LED Downlight. Niet alle downlights zijn dimbaar. Wil jij meer informatie over het kiezen van de juiste Noxion LED downlights. Lees hieronder dan snel verder.

Wat is een LED Downlight?

Je kunt een LED Downlight het best omschrijven als een grote inbouwspot. In deze grote spots zaten vroeger vaak 1 of 2 conventionele spaarlampen van 18 of 26 Watt. Dit soort verlichting zie je nog geregeld in oudere kantoren, scholen of fabrieken. Daarbij wordt het licht gelijkmatig verdeeld over het plafond in bijvoorbeeld een gang of een kantine.

Ter vervanging van deze grote inbouwspots zijn er nu LED Downlights beschikbaar. Deze soort LED verlichting heeft exact dezelfde afmetingen als deze ouderwetse spots. Hierdoor hoef je geen aanpassingen aan het plafond te doen, Bovendien is het vervangen van de verlichting erg simpel.

Winkel Downlight

Waarin verschillen downlights ten opzichte van spots?

Door de grotere stralingshoek verdeelt een downlight het licht gelijkmatig over een ruimte. Dit is het grootste verschil tussent een downlight en een spotlight. Spots belichten namelijk een specifiek gedeelte van een ruimte. Daarnaast heeft een LED downlight geen opstarttijd nodig. Wanneer je de stroom aan zet heb je dus direct verzekerd van verlichting die op volle sterkte brandt en niet knippert.

Heb ik een driver nodig?

Noxion LED downlights worden door Budgetlight inclusief driver geleverd. Dit maakt het installeren en vervangen extra makkelijk. Downlights zijn vrijwel altijd 1 op 1 vervangbaar met je huidige armaturen.

Wat zijn de voordelen van LED Downlights?

LED downlights zijn in veel ruimtes toe te passen. De lichtopbrengst is hoog en door de stralingshoek van de lamp ontstaat er een goede verdeling van het licht over de ruimte. In veel gevallen zijn LED Downlights dimbaar. Daarnaast hebben downlighters een laag wattage. Dit zorgt ervoor dat ze relatief gezien weinig energie verbruiken. En dat helpt je met het besparen op je energiekosten!

Hoeveel kan ik besparen?

Inbouwspots met Philips of Osram PL of Dulux spaarlampen van 18 of 26 Watt hebben een levensduur van maximaal 10.000 uur. Downlighters van Noxion daarentegen zijn uitgerust met een levensduur van liefst 50.000 uur (= ruim 20 jaar). Dit betekend dat je LED Downlights van Noxion 5 keer minder vaak hoeft te vervangen. Daarnaast zijn deze downlights verkrijgbaar met een Wattage van 12W. Hierdoor kun je tot wel 50% aan energie besparen.

Bekijk Noxion Downlight producten:

Noxion Led Downlight Vero


Noxion LED Downlight Vero

Noxion Led Downlight Slim


Noxion LED Downlight Slim

Noxion Led Downlight Opto


Noxion LED Downlight Opto