Menu
0543-534822
  • Budgetprijzen gegarandeerd

  • Grootste voorraad van Nederland

  • Tot 5 jaar all-in garantie

  • Duurzame LED oplossingen

 Hoe kies ik de juiste Budgetlight LED Wandlamp?

Bij het kiezen van de juiste LED Wandlamp dien je rekening te houden met enkele zaken. Allereerst is het van belang om te weten dat er meerdere benamingen zijn voor LED wandlampen. Ze worden ook wel plafonnières of bulkheads genoemd. Er zijn dus drie benamingen voor hetzelfde product.

Een ander belangrijk onderdeel is de levensduur van deze verlichting. Kijk bij het aankopen van de wandlampen goed naar de levensduur van het product. Ten derde is het handig om te weten of het product een sensor bevat. Door middel van een sensor kun je namelijk nog meer energie besparen en de levensduur van het product verlengen. Wil je meer informatie over het kiezen van de juiste Budgetlight LED Wandlampen? Lees hieronder dan snel verder.

Wat is een LED Wandlamp?

Het kiezen van de juiste Wandlampen kan een lastige opgave zijn. Wandlampen worden ook wel plafonnière of bulkhead genoemd en kunnen in diverse ruimtes worden toegepast, zoals in gangen, trappenhuizen of parkeergarages. Daarnaast worden Budgetlight plafonnières veelal toegepast als noodverlichting. Ze kunnen namelijk een uur lang zonder stroom blijven branden.

Plafonnières kunnen zowel aan plafonds als tegen wanden bevestigd worden. Deze LED armaturen zijn dus veelzijdig en allround in te zetten. Budgetlight Bulkheads vervangen wand- en plafondarmaturen met CF-L lampen. Deze armaturen bestaan uit conventionele CF-L spaarlampen. Door deze te vervangen voor LED kun je minimaal 50% aan energiekosten besparen.

Bulkhead

Wat zijn de voordelen van LED Wandlampen?

Budgetlight LED Wandlampen bevorderen de veiligheid op trappen en passages. Mocht onverhoopt de stroom uitvallen dan blijft deze veiligheidsverlichting namelijk nog een uur branden. Bulkheads zijn tevens beschikbaar als sensorverlichting. Hierdoor kun je de lamp alleen laten branden wanneer dat daadwerkelijk nodig is.. Dit kan ingesteld worden op basis van een bewegingssensor of een schemerschakelaar. Dankzij hun hoge IK waarde kunnen LED Wandlampen prima tegen een stootje en zijn ze veelal vandalismebestendig. Daarnaast kenmerken LED Bulkheads zich vanwege hun lange levensduur. Dit zorgt ervoor dat je jarenlang geen omkijken meer hebt naar je verlichting.

Wat is de IK waarde bij verlichting?

De IK waarde geeft aan hoe goed een armatuur bestand is tegen schokken, ongelukken en vandalisme. De IK waarde ligt altijd tussen de 00 en 10. Een armatuur met IK waarde 00 is niet bestand tegen schokken of stoten. Een IK waarde van 10 geeft aan dat het armatuur vandalismebestendig is.

Hoeveel kan ik besparen met Budgetlight Wandlampen?

LED downlights zijn in diverse ruimtes toe te passen. De lichtopbrengst (aantal Lumen) is hoog en door de brede stralingshoek van de lamp wordt het licht gelijkmatig over een ruimte verdeeld. In veel gevallen zijn LED Downlights dimbaar. Daarnaast hebben downlighters een laag vermogen (Watt).Hierdoor hoeven ze relatief gezien weinig energie te verbruiken. En dat helpt je op zijn beurt besparen op je energiekosten!

Een Budgetlight LED Bulkhead van 20 Watt vervangt een conventionele plafonnière met spaarlampen van 2x26 Watt. Hiermee realiseer je qua vermogen een besparing van 32W. Daarnaast de levensduur van Budgetlight Bulkheads gemiddeld zo’n 35.000 uur. Ter vergelijking: conventionele CF-L spaarlampen gaan zo’n 10.000 uur mee. Je bent dus minder tijd en geld kwijt aan onderhoud

Bekijk Budgetlight Wandlamp producten:

Budgetlight Led Wandlamp Corido


Budgetlight Led Wandlamp Corido

Budgetlight Led Wandlamp Core


Budgetlight Led Wandlamp Core

Budgetlight Led Wandlamp Pro


Budgetlight Led Wandlamp Pro