Menu
0543-534822
  • Budgetprijzen gegarandeerd

  • Grootste voorraad van Nederland

  • Tot 5 jaar all-in garantie

  • Duurzame LED oplossingen

 Hoe kies ik het juiste Budgetlight LED paneel?

Bij het kiezen van het juiste LED paneel kan er het beste rekening gehouden worden met drie zaken. Ten eerste zijn de afmetingen van het LED paneel erg belangrijk. Er zijn twee gangbare maten LED panelen, deze komen overeen met die van standaard systeemplafonds. Je kunt kiezen voor het LED paneel met de afmetingen 60x60cm of 30x120cm. Ten tweede is het van belang om de juiste lichtkleur te selecteren. De meest voorkomende kleur is 4000K. Dit is een koel witte kleur in de eenheid Kelvin.

Ten derde is het belangrijk om te kijken naar de verblindingsgraad (UGR) van het LED paneel. Dit is een waarde die weergeeft in welke mate een lamp verblind. Volgens de richtlijnen van de ARBO is over het algemeen een UGR waarde lager dan <19 voldoende. Wil jij meer informatie over het kiezen van het juiste Budgetlight LED paneel? Lees hieronder dan snel verder.

Wat is een LED paneel?

LED panelen zijn vierkante of rechthoekige platen met ingebouwde LED chips. De afstand tussen deze kleine LED chips is altijd even groot. Hierdoor verspreidt het licht zich gelijkmatig. Daardoor ontstaat er een egale en hoogwaardige lichtopbrengst.

LED panelen zijn zeer geschikt om in een standaard systeemplafond te plaatsen. Ze zijn de LED vervanger van bestaande TL armaturen. Kwalitatief goede LED Panelen zijn uitgerust met een lange levensduur. Bovendien zijn ze door hun strakke afwerking onderhouds- en stofvrij.

Kantoor LED panelen

In welke ruimtes is een LED paneel geschikt?

LED panelen zijn zeer breed toepasbaar. In grote openbare ruimtes zijn LED panelen een veelgebruikte vorm van verlichting. Denk hierbij aan kantoren, scholen, ziekenhuizen en zelfs luchthavens. Deze publieke ruimten dienen vandaag de dag te voldoen aan richtlijnen volgens de Europese normering. Deze regels staan uitgebreid beschreven in de NEN 12464-1 normering.

Regelgeving voor LED panelen en UGR waarde

De Europese eisen en de NEN 12464-1 normering voor het gebruik van licht in publieke ruimten zijn doorgevoerd op basis van ARBO richtlijnen. Deze hebben betrekking op de lichtopbrengst en de verblindingsgraad (UGR) welke werknemers ondervinden. De minimale eisen uit deze richtlijnen zorgen ervoor dat werknemers hun werk goed en prettig kunnen uitvoeren en studenten op scholen en universiteiten optimaal kunnen studeren. Voor kantoorwerkplekken en leslokalen is een UGR<19 waarde vereist. Voor gebieden als wachtruimtes en gangen worden LED panelen met een UGR<22 waarde gebruikt.

Waar moet ik op letten bij het kiezen van een LED paneel?

Bij het kiezen van Budgetlight LED panelen is het belangrijk om rekening te houden met de juiste UGR waarde voor de juiste ruimte zoals hierboven beschreven. Kijk ook goed naar de juiste afmetingen en zorg dat deze overeenkomen met de lengte en de breedte van de openingen in het plafond. Let daarbij ook goed op de dikte van het LED paneel, zeker bij lage plafonds met weinig ruimte tussen het plafond en het systeemplafond.

Daarnaast is het aan te raden om ook goed te letten op de kleurtemperatuur van het LED paneel. Budgetlight LED panelen zijn verkrijgbaar met een kleurtemperatuur variërend van 3000K (Kelvin) tot 6500K (Kelvin):

    Kleurtemperaturen uitgelegd
  • Warm wit licht, 3000 Kelvin, voor in hallen, gangen, trappenhuizen of wachtruimten.
  • Koel wit licht, 4000 Kelvin, meest verkochte lichtkleur voor kantoor.
  • Daglicht, 6500 Kelvin, voor in de gezondheidssector, laboratoria en/of drukkerijen


 

Hoeveel kan ik besparen met LED panelen?

Een belangrijk voordeel van LED panelen is de energiebesparing die je kan realiseren. Door over te stappen op LED kun je minimaal 50% aan energiekosten besparen. Conventionele TL armaturen van 60x60 centimeter gebruiken 4x18W én en een voorschakelapparaat om licht op te wekken. Het totale verbruik hiervan is 79W. Een LED paneel van 60 cm bij 60 cm verbruikt slechts 33W. Dit geeft een besparing van 46W per vervangend LED paneel.

Naast de besparing op het Wattage heeft ook de levensduur invloed op het kostenplaatje. Conventionele TL buizen hebben een levensduur van slechts 20.000 uren. Budgetlight Delta Pro panelen hebben daarentegen een levensduur van 70.000 uren (= ruim 25 jaar). Tel uit je winst!

Budgetlight Panelen kopen