• Budgetprijzen gegarandeerd
 • Gratis verzending Vanaf €75,- (excl. btw)€91,- (incl. btw)
 • Tot 5 jaar garantie
 • Op rekening betalen
 • Vandaag besteld
  morgen
  in huis


Banner Energielabel


 


energielabel C

Energielabel C verplicht voor kantoren per 1 januari 2023

Voor ieder kantoorgebouw vanaf 100 vierkante meter wordt het energielabel C per 1 januari 2023 verplicht. Die maatregel is opgesteld door de rijksoverheid en is een volgende stap richting een energieneutrale omgeving in Nederland. Wanneer je kantoorpand op 1 januari 2023 geen energielabel C heeft, dan zullen de kantoordeuren moeten sluiten. Ga daarom nu al aan de slag! 

Hoe kan ik er als ondernemer voor zorgen dat mijn kantoorpand het label C krijgt? Daar zijn diverse manieren voor. Daarbij kun je onder andere denken aan een betere isolatie of de overstap op groene energie. Maar het kan stukken eenvoudiger. En wel met LED verlichting van Lampdirect. Niet alleen vallen energiekosten gemiddeld zo'n 70% lager uit. Ook gaat sommige LED verlichting tot wel 30 jaar mee en lever je als kantoor een bijdrage aan een schoner milieu. Genoeg redenen dus om voor LED te kiezen.  

 


 

 

    Regels en uitzonderingen

     Het verplicht stellen van het hebben van energielabel C is niet in alle gevallen verplicht. Om het je makkelijk te maken hebben we hieronder de belangrijkste uitzonderingen op een rij gezet.

 • Het kantoorpand is kleiner dan 100 vierkante meter; 
 • Het kantoorpand gebruikt geen energie om het binnenklimaat te regelen;
 • Het kantoorpand is een rijksmonument (artikel 1.1 van de Erfgoedwet);
 • Het kantoorpand wordt ten hoogste 2 jaar gebruikt;
 • Het kantoorpand wordt onteigend of is aangekocht in het kader van de onteigeningswet;
 • De gebruiksopllervlakte van de werkzaamheden in het kantoorpand nemen minder dan 50% van de totale gebruiksoppervlakte van het gebouw in beslag.

 

    Energielabel C in vijf handige stappen

     Wil je snel en gemakkelijk checken of het energielabel C per 1 januari 2023 ook voor jouw kantoorpand geldt? Via de infographic Beslisboom van het RvO kun je dit in vijf korte stappen bepalen.

 

 
Wat kan Lampdirect voor jouw kantoorpand betekenen?

Overstappen op LED verlichting is de makkelijkste manier om het energielabel van je kantoorpand een flinke boost te geven. En daar helpt Lampdirect je uiteraard graag bij. Wij beschikken over een ruim assortiment van topkwaliteit LED verlichting, speciaal geschikt voor kantoren. Denk daarbij aan LED Panelen met een UGR<19 waarde, die de focus en concentratie op de werkvloer bevorderen, waardoor werknemers productiever zijn.

Lampdirect is de trotse marktleider van Europa in online verlichting. Met ruim 25 jaar aan ervaring kunnen we aan iedere klant maatwerk leveren. Wat kan Lampdirect voor jouw kantoorpand betekenen? Neem contact op met onze lichtexperts via onderstaand contactformulier en geef je wensen door.

 

 


 

Populaire LED verlichting voor kantoren


LED Downlights

 


LED DownlightsLED Inbouwspots

LED InbouwspotsLED Panelen

LED Panelen UGR<19LED Tubes

LED TL Buizen