Vorige

Gasontladingslampen

Een gasontladingslamp werkt op een vergelijkbare manier als de bekende fluorescente buis. Edelgassen zoals neon, argon, xenon en krypton zitten in de lampen. Vervolgens geleidt elektriciteit zich door de gassen heen, waardoor licht ontstaat. Vanwege dit proces heeft de gasontladingslamp een intens licht. Bij Budgetlight leveren we gasontladingslampen met verschillende kleurtemperaturen, vormen en fittingen dus genoeg om uit te kiezen!

Lees meer

Artikelen 1 tot 24 van 304 in totaal

304 Producten

Artikelen 1 tot 24 van 304 in totaal

304 Producten

Een voordeel van het gebruik van gasontladingslampen is dat de lampen zeer efficiënt branden en allerlei soorten kleuren kunnen aannemen. In vergelijking met halogeenlampen creëren ze meer licht en hebben ze een langere levensduur. Vergeleken met een standaard gloeilamp heeft een gasontladingslamp een gemiddelde levensduur tien keer langer dan die van een standaard gloeilamp, namelijk maar liefst 10.000 branduren. Dit vergroot de toepasbaarheid van dit artikel.

Bovendien zijn de gasontladingslampen zeer zuinig en duurzaam en is de lichtopbrengst maar liefst 8x groter per Watt in vergelijking met halogeenlampen. Het stroomverbruik is laag.

Gasontladingslampen worden om bovenstaande redenen in de meest voorkomende gevallen voor professionele doeleinden gebruikt op plaatsen waar fel licht nodig is. Er zijn meerdere soorten van elkaar te onderscheiden, afhankelijk van de druk van het vulgas of metaaldamp. De laagdruk produkten worden met name voor kleinere ruimtes als tankstations of winkeletalages gebruikt, de hoogdruk varianten worden met name gebruikt voor wegen-, evenement- of stadion verlichting. Onder laagdruk  vallen bovendien de klassieke tl buizen. Deze worden bijzonder veel in kantoren of huizen toegepast.

Bij laagdruk gasontladingslampen loopt de temperatuur van het gas niet hoger op dan enkele tientallen graden Celsius. Bij hoogdruk daarentegen kan deze oplopen tot wel 1000 graden Celsius.

Andere voorbeelden van soorten gasontladingslampen zijn diverse soorten UV-lampen, inductie lampen, xenon projectielampen, flitslampen en neonlampen. Deze lampen hebben twee minuten nodig om op volle sterkte te gaan branden en de lampen moeten na gebruik eerst volledig zijn afgekoeld voordat deze weer kunnen worden ingeschakeld.

Gasontladingslampen kunnen, in tegenstelling tot standaard gloeilampen, niet direct op een accu of lichtnet worden aangesloten en hierbij wordt meestal voorschakelapparatuur gebruikt. Wanneer men een accu als voedingsbron wil gebruiken heeft men een elektronisch voorschakelapparaat nodig om de gelijkspanning van de batterij om te zetten naar wisselspanning en vervolgens met behulp van een transformator naar een hogere spanning.

loading

Moment...

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen