Vorige

Transformatoren

Er zijn veel lampen die afwijken van het 220-240V stroomnetwerk. Om ervoor te zorgen dat deze lampen aangesloten kunnen worden dien je een transformator te hebben. Transformatoren zorgen ervoor dat de spanning omgezet wordt van 12V naar standaard 220-240V. Zonder transformator branden de lampen meteen door. Deze transformatoren kunnen zowel voor halogeen als LED verlichting gebruikt worden.

Lees meer

4 artikel(en)

4 Producten

4 artikel(en)

4 Producten

 

Transformatoren

Bestel eenvoudig uw Osram transformator in onze online winkel! Geniet van de hoge kwaliteit en snelle verzending! 
 

 

 

De kenmerken van een transformator

Een transformator zorgt ervoor dat een lamp van 12V op het stroomnet van 220-240V aangesloten kan worden. Zonder tussenkomst van de transformator branden de lampen meteen door. De transformator kan gebruikt worden voor zowel halogeen- als LED lampen.

  • Geschikt voor dimbare lampen.
  • Zeer efficiënt en verliest weinig vermogen.
  • IP20 bescherming: Bescherming objecten die niet groter zijn dan 80mm lang en 12mm in diameter.
  • Werkt in omgevingen van 0 tot 50°C.
  • Beveiliging tegen kortsluiting, overbelasting en oververhitting.
  • De trekontlasting is geschikt voor verschillende soorten kabels.

Een transformator kan op talloze plaatsen gebruikt worden zoals bij u thuis in de woonkamer maar ook voor professionele toepassingen in restaurants, vergaderzalen, hotels etc.

Kies de juiste transformator

Bij transformators is het belangrijk dat u niet het maximale vermogen van de transformator overschrijdt. Er kunnen meerdere lampjes aangesloten worden op een transformator, de som van het vermogen van deze lampjes mag niet meer zijn dan wat de Osram transformator aan kan.

Bij LED lampjes kijkt u naar het vervangingsvermogen, bijvoorbeeld: Een LED lamp van 10-50W verbruikt 10W en vervangt de 50W halogeenlamp. Toch kunt u niet 2 lampjes aansluiten op een transformator van 70W. De som van het vermogen is namelijk 100W. Hiervoor kiest u de 105VA transformator

loading

Moment...

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen