Vorige

LED Verlichting

LED lampen & LED verlichting combineren uitstekende kwaliteit, energiezuinigheid, een lange levensduur, schokbestendigheid en geringe opstarttijd met een efficiënte omzetting van energie naar licht. De eerste generatie kon niet gedimd worden maar inmiddels zijn er ook dimbare lampen op de markt. LED lampen zijn er in verschillende kleurtemperaturen, van extra warm wit tot koele tinten. LED lampen zijn gericht op het vervangen van minder energiezuinige lampen. Ze zijn beschikbaar met verschillende fittingen en passen daardoor in verschillende armaturen.
Lees meer

Artikelen 1 tot 24 van 1029 in totaal

1029 Producten

Artikelen 1 tot 24 van 1029 in totaal

1029 Producten

LED verlichting neemt toe in populariteit vanwege de vele voordelen die aan de lampen verbonden zijn. 

LED lampen staan bekend om de duurzaamheid. Het energieverbruik is laag, niet alleen tijdens gebruik maar ook bij de fabricage van de lampjes. In vergelijking met soortgelijke conventionele halogeenlampen of gloeilampen is er sprake van tot wel 90% minder CO2-emissie. De lange levensduur zorgt ervoor dat een LED lamp minder vaak vervangen hoeft te worden wat zorgt voor minder afval en voor minder materiaalgebruik (lager verbruik/minder verspilling van hulpbronnen). Bovendien bevatten deze producten geen kwik. 

Levensduur van LED lampen

De levensduur van een LED lamp ligt meestal tussen de 20.000 en 40.000 uur, afhankelijk van het type lamp en het gebruik. In theorie kan de levensduur oplopen tot wel 50.000 uur. Zoals eerder beschreven zorgt de lange levensduur ervoor dat de led lamp minder vaak vervangen hoeft te worden, dit gegeven drukt dus de vervangings- en onderhoudskosten. 

LED verlichting is bestand tegen stoten en trillingen en daarom is het percentage vroegtijdig uitval tegenwoordig zeer laag. De opstarttijd is het kleinst ten opzichte van andere lichtbronnen, ze hoeven dus niet opgewarmd te worden zoals bij gloeilampen het geval is en bereiken in een fractie van een seconde de volledige lichtopbrengst. 

Bovendien geven de LED lampen maar zeer weinig warmte af. Huidige LED verlichting geeft maar liefst 50% van de opgenomen energie af in licht, de overige 50% wordt afgedragen aan de omgeving. Ter vergelijking: gloeilampen geven slechts 10% van de opgenomen energie af in licht, spaarlampen en TL buizen 35%. De geringe warmteafgifte zorgt ervoor dat de lamp ten allen tijde aangeraakt kan worden zonder de handen te verbranden en verhoogt dus de veiligheid. Overigens zorgt de geringe afgifte van warmte ook nog eens voor verlaagde airconditioningskosten. 

Ruim assortiment LED lampen

Inmiddels is er een ruime keuze beschikbaar tussen verschillende soorten LED verlichting bij Budgetlight. Lichtkleuren zijn verkrijgbaar van helder en wit tot en met juist zachte en warme kleuren voor het creëren van de juiste sfeer. Bovendien kunnen de meeste led lampen tegenwoordig wel gedimd worden, mits er een dimtechniek gebruikt wordt speciaal ontwikkeld voor de desbetreffende LEDverlichting. LED lampen zijn relatief duur in aanschaf, maar verdienen zichzelf vaak binnen een jaar (afhankelijk van het gebruik) terug en zijn daarom zeker de moeite waard.

loading

Moment...

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen