Menu
0543-534822
  • Budgetprijzen gegarandeerd

  • Grootste voorraad van Nederland

  • Tot 5 jaar all-in garantie

  • Duurzame LED oplossingen

Osram LED E40 HQL Highbay 140W 20000lm 120D - 840 | Vervanger voor 400W

Hulp nodig?

Neem contact op met onze lichtexperts voor vrijblijvend advies.

Specificaties Osram LED E40 HQL Highbay 140W 20000lm 120D - 840 | Vervanger voor 400W

Beschrijving Osram LED E40 HQL Highbay 140W 20000lm 120D - 840 | Vervanger voor 400W

Gasontladingslamp in LED uitvoering

Hoewel de naam wellicht anders doet vermoeden, zit er in deze LED (HID) gasontladingslamp geen geïoniseerd gas, dat ervoor zorgt dat het licht gaat branden. In plaats daarvan bestaat dit product uit duurzame LED componenten, die niet warm worden of oververhit kunnen raken en daardoor bijdragen aan een schoner milieu. De combinatie met het lage wattage van 140 Watt, maakt deze LED lamp een energiezuinige LED vervanger, die met zijn 50000 uur bovendien een aanzienlijk langere levensduur heeft dan een traditionele gasontladingslamp. Met andere woorden: je hoeft veel minder vaak materiaal (hoogwerkers e.d.) te huren/gebruiken om de lampen te vervangen. Je bespaart dus niet alleen qua energiekosten!

Ook effectief vanaf grotere hoogte

Gasontladingslampen worden onder meer gebruikt in industriële omgevingen, zoals fabriekshallen, magazijnen en opslagruimtes. Dat laat direct zien dat er een sterke lichtbron nodig is, die specifiek voor hogere plafonds geschikt is. Hetzelfde geldt voor het licht in lantaarnpalen en overige straat- en stadsverlichting. Een LED gasontladingslamp met een lichtopbrengst van 4000 lumen of hoger is hier goed voor geschikt. Dit product bezit 20000 lumen en het licht schijnt in een gradenbundel van 120 graden

Zeer eenvoudige installatie

De LED HID lampen die je online bij Budgetlight kunt kopen, zijn uitgerust met dezelfde fitting/lampvoet als hun conventionele tegenhangers. Zo heeft dit LED product een E40 fitting. Dat maakt de overstap naar LED extra eenvoudig, aangezien je alleen maar de oude gasontladingslamp (nadat deze is afgekoeld) uit het armatuur hoeft te draaien en vervolgens je nieuwe LED aanwinst op dezelfde manier in het armatuur te plaatsen. Op zoek naar een ander type HID lamp? Klik dan hier om ons complete assortiment te bekijken en gebruik het filtermenu om jouw simpel en snel bij de gewenste producten uit te komen.

Kleurtemperatuur

LED gasontladingslampen bestaan qua types onder meer uit HPL, HPI, SON en SOX. Qua toepassingsgebied zijn er diverse overeenkomsten, terwijl je wel ziet dat bijvoorbeeld SON lampen vooral als straatverlichting worden gebruikt en HQL lampen in hooghangende armaturen. Waar wel een duidelijk verschil in zit, is de kleurtemperatuur. Als straatverlichting is bijvoorbeeld een warm wit licht (2700 Kelvin - 3000 Kelvin) de beste optie, terwijl in een magazijn waar wordt gewerkt een frisser licht (4000 Kelvin) gewenst is. Eventuele alternatieven voor een LED HID lamp als het gaat om complete armaturen zijn LED lichtlijnen en LED High-bays.

Beoordelingen

Geen recensies beschikbaar

Hulp nodig?

Neem contact op met onze lichtexperts voor vrijblijvend advies.

Please wait, adding to cart...

Jouw aanvraag is succesvol verzonden!

Ons verkoopteam zal binnenkort contact met je opnemen. We verzamelen gezamenlijk jouw gegevens en bespreken jouw persoonlijke voordelen. Bedankt voor je vertrouwen!

Het spijt ons

Helaas kun je alleen een offerte aanvragen als je een installateur of een bedrijf bent. Je kunt altijd gebruik maken van de speciale staffelkortingen voor onze producten.