Menu
0543-534822
  • Budgetprijzen gegarandeerd

  • Grootste voorraad van Nederland

  • Tot 5 jaar all-in garantie

  • Duurzame LED oplossingen

Beschrijving Osram Lumilux T8

Energielabel B, A of A+

De Osram Lumilux 8/TL-D heeft een buislengte van 43cm, 59cm, 72cm, 89.5cm, 97cm, 98cm, 104cm, 120cm of 150cm. Daarbij gaat de TL buis 20.000 branduren mee, waardoor je bij een gebruik van 48 uur per week ruim 8 jaar bent voorzien van kwaliteit verlichting. Deze TL buis heeft energielabel B, A of A+, waarop je extra energie kunt besparen door over te stappen op een nog energiezuiniger alternatief. Bekijk hier het ruime assortiment aan LED buizen met een G13 fitting dat Budgetlight aanbiedt.

Kwaliteit verlichting

Bij Osram ben je verzekerd van kwaliteit verlichting. Zo worden de TL buizen voorzien van een hoogwaardige fosforlaag, waardoor de lichtuitstoot gedurende de levensduur hoog blijft. Vanaf het moment van aanschaf heb je 1 jaar all-in garantie op deze TL buis.

Dimbaar met juist voorschakelapparaat

De Osram Lumilux heeft een voorschakelapparaat nodig om goed te functioneren. Maak je gebruik van een dimbaar voorschakelapparaat, dan heb je daarbij de mogelijkheid om de TL buis te dimmen naar het gewenste lichtstand. Hierbij loopt de maximale lichtopbrengst op van 950 lumen tot 5200 lumen. Door te dimmen, bepaal je eenvoudig de sfeer in een ruimte.

Diverse uitstralingen

De Osram Lumilux T8 is te verkrijgen in diverse kleurtemperaturen. Zo heb je de keuze uit kleurtemperaturen met een uitnodigend karakter (2700K en 3000K) of een fris karakter (4000K of 6500K), of kies je voor SkyWhite (8000K):

  • Zeer warm wit (2700K) is ideaal voor horecagelegenheden en woningen.
  • Warm wit (3000K) is geschikt voor algemene ruimtes, horecagelegenheden en woningen.
  • Koel wit (4000K) is ideaal voor kantoren, scholen en andere werkplekken.
  • Daglicht wit licht (6500K) is geschikt voor werkplekken met veel oog voor detail, zoals operatiekamers en laboratoria.
  • SkyWhite (8000K) is ideaal voor aquaria.

Door de goede kleurweergave (80-89Ra) komen kleuren in het interieur ook goed tot zijn recht. Het lamplicht laat kleuren namelijk nauwelijks afwijken van de werkelijke kleuren.

Uitfasering TL buizen; wat nu?

TL buizen worden door de energie inefficiëntie vanaf september 2021 niet meer geproduceerd. De TL buis T8/TL-D heeft echter voldoende LED alternatieven, waarmee je tot wel 70% energie bespaart! Neem bijvoorbeeld LED panelen, die eenvoudig TL buizen vervangen in een systeemplafond. Wat te denken van LED montagebalken, die verkrijgbaar zijn in LED geïntegreerde varianten en als behuizing voor LED buizen.

Hulp nodig?

Neem contact op met onze lichtexperts voor vrijblijvend advies.

Beoordelingen

Dit product heeft een score van uitstekend op basis van 2749 beoordelingen van mensen die dit product hebben gekocht.