Menu
0543-534822
  • Budgetprijzen gegarandeerd

  • Gratis verzending vanaf €123,- (excl. btw)€150,- (incl. btw)

  • Tot 5 jaar all-in garantie

  • Duurzame LED oplossingen

Osram Lumilux XXT T8 36W - 830 | 120cm

Hulp nodig?

Neem contact op met onze lichtexperts voor vrijblijvend advies.

Specificaties Osram Lumilux XXT T8 36W - 830 | 120cm

Beschrijving Osram Lumilux XXT T8 36W - 830 | 120cm

Traditionele T8 TL buis

Deze TL buis heeft een lengte van 1200mm en als lichtkleur: 3000K - Warm Wit. Verder beschikt dit TL-D product over een G13 fitting, waarbij de afstand tussen de twee pinnetjes precies 13mm is. Je plaatst TL verlichting binnen een handomdraai op de juiste plek in een armatuur. Schuif de buis eerst tussen de twee contactpunten in het armatuur en draai deze vervolgens een kwartslag, totdat je een 'klik' hoort. Ben je op zoek naar een ander type TL buis, bijvoorbeeld de smallere T5 buis of ronde T9 buis? Klik dan hier.

Wel of geen starter nodig?

In TL armaturen zit een voorschakelappraat, dat als afkorting ook wel vsa wordt genoemd. Hierbij kunnen we twee kanten op. Voor conventionele vsa's geldt dat er een starter nodig is, die als een soort opstartmotor fungeert om de TL buis te laten branden. Of er sprake is van een conventioneel vsa, kun je zien aan een extra ruimte in je armatuur bij een van de uiteinden. Verder zijn er armaturen met een elektronisch vsa. In dat geval is er geen starter nodig. Controleer vooraf dus altijd even hoe het bij jouw huidige armatuur zit. Zo koop je bij Budgetlight altijd de juiste TL buis.

Starter nodig? Klik dan hier om alle producten te bekijken. Tip: kijk altijd even voor welke wattages de starter geschikt is en of dit overeen komt met het vermogen van de TL verlichting die je wil kopen.

TL buizen, worden ze nog gemaakt?

Per 24 februari 2023 zal er in alle EU landen een productiestop worden ingevoerd voor conventionele T5 buizen en T8 buizen (zoals dit product), als gevolg van aanwezige stoffen bij TL producten die schadelijk zijn voor het milieu, waaronder kwik. TL verlichting in T2 en T12 formaat mag sinds september 2021 al niet meer worden geproduceerd.

Stap over naar LED TL

Als vervanger voor deze traditionele T8 TL buis is er altijd een geschikte LED vervanger. In ons assortiment van LED TL buizen kun je namelijk ook kiezen uit topmerken als Philips, Osram, Noxion en Sylvania. Het grote voordeel van LED TL: het is ruim de helft zuiniger! Met andere woorden: jouw nieuwe LED buizen gaan veel langer mee, waardoor je ze minder vaak hoeft te vervangen. Ook is het licht van LED TL flikkervrij en schijnt het in een compactere grandebundel, wat veel effectiever is en bovendien beter voor het milieu! 

Beoordelingen

Geen recensies beschikbaar

Hulp nodig?

Neem contact op met onze lichtexperts voor vrijblijvend advies.

Please wait, adding to cart...

Jouw aanvraag is succesvol verzonden!

Ons verkoopteam zal binnenkort contact met je opnemen. We verzamelen gezamenlijk jouw gegevens en bespreken jouw persoonlijke voordelen. Bedankt voor je vertrouwen!

Het spijt ons

Helaas kun je alleen een offerte aanvragen als je een installateur of een bedrijf bent. Je kunt altijd gebruik maken van de speciale staffelkortingen voor onze producten.