Menu
0543-534822
 • Budgetprijzen gegarandeerd

 • Grootste voorraad van Nederland

 • Tot 5 jaar all-in garantie

 • Duurzame LED oplossingen

Beschrijving Philips TL5 HE MASTER

Vele toepassingsgebieden

De Philips TL5 HE Master buizen zijn verkrijgbaar in diverse kleurtemperaturen, waardoor deze TL buizen voor veel toepassingsgebieden geschikt zijn. Hieronder een overzicht van de kleurtemperaturen en de ruimtes waarvoor deze gebruikt kunnen worden:

 • 2700K (zeer warm wit) geeft een warme uitstraling aan een ruimte en is hierdoor geschikt voor de horeca en ontspanningsruimtes (vb. woonkamers).
 • 3000K (warm wit) heeft een warme neutrale uitstraling die goed te pas komt in algemene ruimtes, zoals ontvangstruimtes, kleedkamers, gangen en trappenhuizen.
 • 3500K (koel wit) is door de neutrale uitstraling geschikt voor supermarkten en soortgelijke retailomgevingen.
 • 4000K (koel wit) is door de frisse uitstraling geschikt voor kantoren, scholen, (thuis)werkplekken en magazijnen. Het bevorderd de concentratie.
 • 6500K (daglicht) is ideaal voor ruimtes waar gedetailleerde werkzaamheden worden uitgevoerd, zoals in de gezondheidszorg (vb. operatiekamers) of in tekenkamers.

24.000 branduren

Met een levensduur van 24.000 branduren gaan deze TL5 HE Master buizen jarenlang mee. Gebruik je de TL-verlichting bijvoorbeeld 8 uur per dag, dan heb je een jaarlijks verbruik van 2.920 branduren. Je bent in dit geval ruim 8 jaar voorzien van kwaliteit verlichting van Philips. Bovendien profiteer je van all-in garantie tot een jaar na aanschaf.

G5 lampvoet; hoge lichtopbrengst

TL5 buizen hebben een G5 fitting, wat inhoudt dat de pinnen 5mm uit elkaar staan. Let er goed op dat de G5 fitting in het armatuur past! TL buizen hebben namelijk diverse fittingen. De TL5 HE heeft daarbij een dunnere doorsnede (17mm). Hierdoor zijn deze buizen ook ideaal om te gebruiken in elektronische apparaten (vb. afzuigkap) of als keukenkast verlichting. De HE Master heeft een hoge lichtopbrengst (Lumen) en is daarmee een efficiënte vorm van verlichting.

Energieverbruik en alternatieven

Bij Budgetlight zijn de TL5 HE Master buizen van Philips in diverse maten te verkrijgen. Afhankelijk van de lengte van de buis, zit hier ook een aantal Watt (energieverbruik) aan verbonden:

 • 55cm TL5 buizen hebben een energieverbruik van 14W.
 • 85cm TL5 buizen hebben een energieverbruik van 21W.
 • 115cm TL5 buizen hebben een energieverbruik van 28W.
 • 145cm TL5 buizen hebben een energieverbruik van 35W.

TL5 buizen hebben een hoog energieverbruik als je dit vergelijkt met energiezuinige LED buizen. Je kunt hiermee tot wel 50% energie besparen! Daarbij bevatten TL buizen kwik; een stofje dat schadelijk is voor het milieu. Niet voor niets worden TL buizen uitgefaseerd (geen productie meer). Stap daarom nu al over op TL5 LED Buizen.

Wat te doen met een gebroken TL buis?

De scherven van een gebroken TL buis kun je het beste oprapen met handschoenen aan. Stop deze scherven vervolgens in een afgesloten vuilniszak en lever deze in bij het chemisch afval. Vergeet niet de ruimte waar de TL buis kapot ging 30 minuten te luchten.

Hulp nodig?

Neem contact op met onze lichtexperts voor vrijblijvend advies.

Beoordelingen

Dit product heeft een score van uitstekend op basis van 1887 beoordelingen van mensen die dit product hebben gekocht.