Vorige

Philips PL Spaarlampen

Bij Philips ben je aan het juiste adres als het gaat om kwaliteitsverlichting. Dit geldt ook voor hun spaarlampen. De PL spaarlampen van Philips beschikken over een hoge lichtopbrengst, een lange levensduur, en zijn veel zuiniger dan de conventionele gloeilamp. Zo kan een Philips PL Spaarlamp tot wel 80% minder energie gebruiken voor dezelfde lichtopbrengst! De PL spaarlampen komen verder in diverse fittingen en kleurtemperaturen. Hierdoor ben je er van verzekerd dat er altijd wel iets tussen zit voor jou! Op zoek naar dimbare lampen met dezelfde energiezuinigheid als een spaarlamp? Bekijk de dimbare spaarlampen van Philips!

Lees meer

Artikelen 1 tot 24 van 217 in totaal

217 Producten

Artikelen 1 tot 24 van 217 in totaal

217 Producten

De compacte fluorescentielampen staan met name bekend om de lange levensduur. Afhankelijk van het type lamp en de mate van in- en uitschakelen ligt deze tussen de 4.000 en wel 15.000 uur. Ter vergelijking: gloeilampen gaan tussen de 1.000 en 1.500 branduren mee. Doordat de levensduur van deze lampen indrukwekkend hoog is hoeft er minder vaak vervangen te worden en worden vervangingskosten en onderhoudskosten gedrukt.

Vanwege deze lange levensduur zijn de lampen relatief duur in aankoop. Echter zullen deze kosten, vaak al binnen een jaar, terugverdiend worden. Dit komt niet alleen door de enorm lange levensduur in vergelijking met halogeenlampen of gloeilampen, ook de lage energiekosten dragen hieraan bij. Over de levensduur betalen deze produkten zich tot wel 10 maal terug en dat maakt de aanschaf tot een goede investering.

De kleurtemperaturen van de compacte fluorescentielampen variëren van warm wit (2.700 K) naar koud wit (6.500 K). Wanneer men kijkt naar de kleurweergave is deze wat lager ten opzichte van halogeen- en gloeilampen (Ra=80 tegenover Ra=100, Ra=100 is de maximale waarde). Omdat de kleurweergave minder goed is, wordt dit soort verlichting met name toegepast in de industriële sector of buitenverlichting.

Compacte fluorescentielampen beschikken over een steekfitting en de (voor het aansturen vereiste) voorschakelapparatuur is niet in de lampvoet ingebouwd. Dit betekent dat bij een defect slechts de lamp en niet het voorschakelapparaat hoeft worden vervangen. Dit in tegenstelling tot spaarlampen, deze beschikken over een draaifitting en hebben een in de lampvoet ingebouwd voorschakelapparaat.

Na het inschakelen van de lampen kost het enige tijd voordat de volle lichtsterkte is bereikt.

Het nadeel van gebruik van compacte fluorescentielampen is het gebruik van kwik in de lampen. Kwik is een zwaar metaal en de lampen moeten daarom nadat ze stuk zijn worden verwerkt als klein chemisch afval. Wanneer een kwiklamp kapot valt dient men deze voorzichtig op te ruimen en op te passen voor kwikdampen. Aangezien de lampen breekbaarder zijn bij hoge temperaturen zijn open armaturen vereist.

loading

Moment...

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen