Vorige

TL Verlichting

TL buizen en TL lampen zijn al jaren niet weg te denken uit de wereld van verlichting. Budgetlight heeft daarom een groot assortiment TL verlichting waar je kunt kiezen uit de gebruikelijke T8 buizen en T5 buizen maar ook bijvoorbeeld een mini TL buis, en de ronde TL buis. Deze zijn natuurlijk van de topmerken in verlichting zoals Philips en Osram. Wil je een energiezuinige versie van de TL buis kopen met een veel langere levensduur? Neem dan een kijkje in ons LED TL buis assortiment en bespaar geld op de lange termijn!

Lees meer

Artikelen 1 tot 24 van 578 in totaal

578 Producten

Artikelen 1 tot 24 van 578 in totaal

578 Producten

TL buizen van Budgetlight staan voor duurzame, energiebesparende en functionele TL verlichting en vallen onder de lagedruk fluorescentielampen. Een TL buis gaat wel 8 keer langer mee dan gewone gloeilampen en is ook iets zuiniger. Overigens is de warmteafgifte van TL-lampen te verwaarlozen.

Type TL buizen

Er is sprake van drie soorten systemen binnen de TL-verlichting: T-12, T-D (T-8) en T5. T-12 wordt tegenwoordig nauwelijks meer gebruikt. Onder T5 valt het nieuwe type TL-lampen met elektronische voorschakelapparatuur en een diameter van slechts 16 mm. T5-lampen zijn zuiniger en wat smaller en korter dan T-D lampen en de T5 armaturen zijn vaak met aluminium bewerkt voor extra weerkaatsing van het licht.

Levensduur van TL buizen

Er bestaat, los van het systeem, een ruim aanbod aan verschillende soorten TL lampen te beginnen met de levensduur. De levensduur van TL buizen loopt erg uiteen. TL buizen zijn verkrijgbaar met een levensduur van 10.000 maar ook met een levensduur van 60.000 uur afhankelijk van het type TL buis en de mate van in- en uitschakelen. In- en uitschakelen is niet bevorderlijk voor de lengte van de levensduur van de TL buizen. TL buizen zijn alleen in combinatie met de daarvoor geschikte voorschakelapparatuur dimbaar..

Ook zijn de TL-lampen in een brede reeks van kleuren verkrijgbaar. De lampen zijn verkrijgbaar in koel wit licht tot een stuk warmer wit licht. Bovendien zijn er fluorescentielampen met een U-vorm en ronde TL-buizen in omloop. Ook voor compacte fluorescentielampen bent u bij ons aan het juiste adres.

De lengte van de TL-buizen is afhankelijk van het lampvermogen en vice versa. Deze kan variëren van 2cm/W tot 4cm/W. Elk wattage buis heeft zijn eigen lengte (een TL buis van 14 cm zal altijd een wattage van 4 watt hebben). Er kan dus niet óf alleen van lengte óf alleen van wattage gewisseld worden, uitzonderingen bij de T5 lampen daargelaten (zie tabel einde pagina).

loading

Moment...

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen