Menu
0543-534822
 • Budgetprijzen gegarandeerd

 • Grootste voorraad van Nederland

 • Tot 5 jaar all-in garantie

 • Duurzame LED oplossingen

Wat zijn de voordelen van LED verlichting?

Steeds meer huishoudens en bedrijven maken tegenwoordig de overstap naar LED verlichting. Dat levert vele voordelen op. Energierekeningen gaan omlaag, onderhoudskosten verdwijnen en LED verlichting draagt bij aan een schoner en beter milieu. Budgetlight zet de belangrijkste voordelen van LED verlichting voor je op een rij.


Energiebesparing

Het belangrijkste voordeel van LED verlichting is het besparen van energie. Hoeveel energie je daadwerkelijk kunt besparen, is afhankelijk van de lichtbron waar de betreffende LED voor in de plaats komt. Je kunt al snel zo’n 50% op energieverbruik en -kosten besparen wanneer je overstapt naar LED verlichting van Budgetlight. Kosten voor onderhoud en vervanging zijn dan ook verleden tijd!

Budgetlight bespaartips ...

 • Bij een aantal van onze lichtbronnen, zoals high bays, kan je 60% tot 70% aan energie besparen.
 • Kies je voor LED verlichting met een sensor, dan bespaar je tot wel 90% aan energiekosten!
LED lamp als spaarpotLED lamp als spaarpot

Goed voor het milieu

LED verlichting verbruikt niet alleen minder energie, maar bevat ook geen schadelijke stoffen die in het milieu terecht kunnen komen. Dit is wel het geval bij bijvoorbeeld TL buizen, halogeenlampen en gasontladingslampen, die in vele gevallen stoffen zoals kwik bevatten. Daarnaast zitten er in LED verlichting minder losse onderdelen en is LED eenvoudig te recyclen.

Budgetlight recycletips ...

 • De meeste LED lampen tonen een logo met een doorgekruiste kliko. Dat betekent dat je de lamp niet zomaar mag weggooien.
 • Bij de milieustraat van je eigen gemeente kun je LED verlichting kosteloos inleveren.
LED lamp in de natuurLED lamp in de natuur

Uitgave snel terugverdiend!

LED verlichting is over het algemeen iets duurder dan conventionele verlichting. Van de andere kant is het kopen van LED verlichting om meerdere redenen een goede en verstandige keus. LED verlichting gaat in verhouding veel langer mee. Je hoeft dus niet na een jaar alweer een nieuwe gloeilamp te kopen en daar geld aan uit te geven. De technologie omtrent LED verlichting wordt elk jaar beter. Je zult dus merken dat de prijzen ook steeds lager worden.

Een snel rekensommetje ...

 • Een ‘klassieke’ gloeilamp gaat ongeveer 2000 uur mee. Gemiddeld gezien moet deze dus elk jaar worden vervangen. Stel dat je 10 gloeilampen hebt hangen van elk €1,50, dan kost dit je dus €15 per jaar aan vervangingskosten.
 • Een LED bulb van Budgetlight begint al bij € 1,88. Koop je daar tien stuks van, dan betaal je dus €18,80. Dat is iets duurder, maar je gaat er wel op vooruit, aangezien een LED bulb gemiddeld 10 jaar blijft branden. Tien jaar lang bespaar je dus €15 euro aan vervangingskosten die je met een klassieke gloeilamp zou hebben. Dat is al gauw zo’n €150! Snel verdiend toch?
Terugverdientijd LEDTerugverdientijd LED

Geen onderhoud en onnodige kosten

LED verspilt geen licht. Dat komt omdat de lichtbron beter is afgesteld dan bij conventionele verlichting. Een mooi voorbeeld zijn TL buizen. Deze geven 360º licht. Dat betekent dat ze ook naar boven schijnen, maar dat is onnodig. LED TL buizen schijnen enkel naar beneden en zijn uitgerust met 160º licht. LED verlichting heeft dus een hoge efficiëntie. Ook behoudt LED verlichting de kwaliteit en sterkte van zijn licht, terwijl bij conventionele lichtbronnen gedurende de tijd de lichtsterkte minder wordt. Steeds meer bedrijven en instellingen maken stappen tegenwoordig over op LED verlichting en spelen daarmee in op een groene en duurzame toekomst.

Tips en weetjes voor bedrijven ...

 • LED panelen met UGR<19 bevorderen de concentratie en alertheid. Perfect geschikt voor onder andere scholen of kantoren.
 • LED verlichting verplicht wordt voor bedrijven per 1 juli 2020.
Onderhoud LED TL armatuurOnderhoud LED TL armatuur

Eenvoudig te vervangen

LED verlichting wordt onder andere geproduceerd met de welbekende klassieke fittingen, zoals de E27 schroefdraad fitting of de GU10 steekfitting. Dit maakt het makkelijk om je oude verlichting zonder enige moeite te ontvangen voor LED verlichting. Je draait de oude lamp uit het armatuur en draait de LED lichtbron erin. Makkelijker kan het niet! Wil je meer informatie over verschillende soorten fittingen die wij in ons assortiment hebben? Klik dan hier.

Wist je dat ...

 • LED verlichting geen hitte afstoot. Je zult je hand dus niet verbranden aan LED verlichting.
 • LED verlichting is verkrijgbaar in vele soorten en maten. Bij Budgetlight beschikken we over een zeer gevarieerd aanbod, waarin we voor elke situatie een geschikte of sfeervolle oplossing hebben.
Vervangen LED lampVervangen LED lamp

Populaire LED verlichting op Budgetlight!

LED Panelen

LED TL Armaturen

LED Inbouwspots

LED Downlights