Vorige

Voorschakelapparaten voor TL-lampen

Op deze pagina vind je alle voorschakelapparaten voor TL verlichting. Je hebt hier de keuze tussen conventionele (elektromagnetische) voorschakelapparaten en elektronische voorschakelapparaten. Wanneer je TL buizen gebruik maken van een elektronisch voorschakelapparaat, hebben ze geen starter nodig om te functioneren. Bij de keuze van een voorschakelapparaat is het belangrijk om te kijken naar de wattage, voltage en de hoeveelheid buizen die je aan wilt sluiten.

Lees meer

Artikelen 1 tot 24 van 79 in totaal

79 Producten

Artikelen 1 tot 24 van 79 in totaal

79 Producten

 

Voorschakelapparaten voor TL buizen

Bestel eenvoudig uw voorschakelapparaat voor TL buizen in onze online winkel!
 

Wat is een voorschakelapparaat voor TL lampen?

Een elektronisch voorschakelapparaat is geschikt voor TL buizen die gebruik maken van 220-240V wisselstroom. Het voorschakelapparaat (vsa) zorgt ervoor dat de TL buis het juiste vermogen aangeleverd krijgt. In vergelijking met een conventioneel voorschakelapparaat kunt u tot 20% energie besparen. Een elektronisch voorschakelapparaat zorgt er ook voor dat de TL buizen opstarten zonder te knipperen. 


Hoe kiest u een voorschakelapparaat?

  1. Als eerste moet u bepalen welk type TL buis u heeft.
  2. Daarna kijkt u naar het wattage van de lamp en zoekt u een vsa die het wattage van de lamp ondersteunt. De code van het product geeft aan voor hoeveel TL buizen het apparaat geschikt is en voor hoeveel vermogen (W). Een code van 258 betekent bijvoorbeeld dat het voorschakelapparaat bedoeld is voor 2 TL buizen met een vermogen van 58W.
  3. Tot slot dient u te kijken of de TL buis nog andere speciale eigenschappen van het voorschakelapparaat eist. Een Performer ( HF-P) en de Selectalume (HF-S) verlengen de levensduur van de lamp, een Regulator (HF-R) zorgt ervoor dat de lamp kan dimmen.


Wanneer weet u of u een voorschakelapparaat moet vervangen?

De eenvoudigste manier om te bepalen of uw elektronische voorschakelapparaat aan het einde van zijn levensduur is gekomen is bij de installatie van een nieuwe TL buis. Als deze niet naar behoren werkt of de TL buis begint te knipperen, dan moet het vsa vervangen worden. U merkt het ook als er een zoemend geluid uit de buis komt.

loading

Moment...

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen