Menu
0543-534822
  • Budgetprijzen gegarandeerd

  • Grootste voorraad van Nederland

  • Tot 5 jaar all-in garantie

  • Duurzame LED oplossingen

EU ban op conventionele verlichting

De Europese Unie heeft besloten om bepaalde soorten conventionele verlichting geleidelijk te verbieden. Dit komt door een wijziging in de RoHS-richtlijn, wat betreft het gebruik van bepaalde gevaarlijke stoffen (waaronder kwik) in elektrische en elektronische apparatuur. Hierdoor mogen diverse conventionele verlichtingsproducten zoals spaarlampen, TL buizen en halogeen steeklampen sinds februari 2023 niet meer op de Europese markt worden gebracht. Op deze pagina vind je meer informatie en kun je bovendien terecht voor diverse geschikte LED vervangers.

 

Wat kun je nu al doen? 

Zijn jouw oude conventionele lampen aan vervanging toe? Lever jouw TL buizen en spaarlampen dan in bij de milieustraat of gooi jouw halogeenlampen bij het restafval. Een kleine tip: switch naar LED! Zo begin je direct met het besparen van energiekosten. Klik op de groene button onder de lichtbron die je wil vervangen en je ziet direct ons uitgebreide assortiment aan passende LED alternatieven.

Spaarlampen

Uitgefaseerd sinds:

24-02-2023

TL buizen

 

Uitgefaseerd sinds:

24-08-2023

Steeklampen

Uitgefaseerd sinds:

01-09-2023


Kom vandaag nog in actie! Switch naar LED en begin direct met het besparen van energiekosten!

Stap nu over op LED verlichting en profiteer direct van vele voordelen! LED is de meest moderne verlichtingstechnologie en dat zie je terug in het efficiënte, milieuvriendelijke en geldbesparende karakter van deze verlichting. De switch naar LED is vooral nu erg zinvol. De energieprijzen rijzen namelijk de pan uit Met LED armaturen en lampen bespaar je niet alleen op elektriciteit en onderhoudskosten, maar je helpt ook de CO2-uitstoot te verminderen. LED producten zijn immers recyclebaar en hebben een lange levensduur. Bovendien stralen ze direct 100% en flikkervrij licht uit na het inschakelen.

Hoge energiebesparing

Voor vele toepassingen

Duurzaam

Het duurzame LED alternatief voor spaarlampen

Vergeleken met conventionele spaarlampen verbruiken LED spaarlampen veel minder elektriciteit, terwijl ze voor hetzelfde heldere licht zorgen. Daarnaast gaan LED spaarlampen langer mee, waardoor je ook flink zult besparen op het gebied van vervangings- en onderhoudskosten. Je kunt LED spaarlampen zonder problemen plaatsen in jouw huidige plafond- of wandarmaturen. Check daarbij wel altijd of je de juiste fitting hebt. Dit bepaalt namelijk of de lamp in het armatuur past. Wil je liever het hele armatuur in één keer vervangen, dan is een LED downlight de beste optie! Deze armaturen gaan tot wel 70.000 branduren mee. Dat is omgerekend gemiddeld zo'n 25 jaar!

LED Spaarlampen 2-pins

LED Spaarlampen 4-pins


Het duurzame LED alternatief voor TL buizen

Let er bij de overstap op LED TL buizen altijd op dat jouw nieuwe LED buis hetzelfde voorschakelapparaat heeft als je oude TL verlichting. In de specificaties en de titel van ieder LED product staat op welk voorschakelapparaat deze werkt, bijvoorbeeld conventioneel (EM) met starter of elektronisch (HF). Ook zijn er LED buizen die je direct op 230V netstroom (AC) kunt aansluiten en zijn er universele LED TL buizen (UN). Bij alle conventionele LED buizen krijg je van ons een benodigde LED starter meegeleverd. Je kunt bij Budgetlight terecht voor een zeer ruim aanbod aan energiezuinige LED T8, T5 en zelfs ronde T9 buizen.

LED TL Armaturen


Het duurzame LED alternatief voor halogeen steeklampen

Qua uiterlijk hebben de diverse G9, G4 en GY6.35 LED steeklampen een modernere look dan halogeen steeklampen. Ook adviseren we om heel goed de afmetingen van je huidige steeklampje te vergelijken met de LED vervanger die je bij ons online wil kopen. Zo kom je niet voor verrassingen te staan. Ook goed om te weten: LED steeklampen zijn tot wel 90% zuiniger. Dat komt omdat ze slechts een paar Watt aan vermogen verbruiken. Ook vind je in onze webshop meer dan genoeg dimbare opties. Let op: G4 LED lampen werken op 12 Volt. Je hebt voor dit type LED steeklampjes dus een transformator nodig. Deze dient compatibel te zijn met LED.

GY6.35 LED Lampen